Bogdan Colea este General Manager la Ploo-N Gura, un brand romanesc de mezeluri, produse de carne, lactate si bors, care a fost lansat pe piata in 2020, un an pandemic. Cu o experienta de peste 20 de ani in industria bunurilor de larg consum, Bogdan a demonstrat ca se poate sa construiesti un business prolific, in conditii defavorabile financiar si sa il lansezi pe piata externa in Spania, Germania, Italia, Belgia si Olanda. Toti romanii din afara vor retrai gustul de acasa prin produsele brandului Ploo-N Gura. Datorita succesului dobandit pe plan extern, retailerii din Romania au inceput sa exprime un real interes pentru produse romanesti calitative, asa ca, te invitam sa citesti interviul pentru a afla intreaga evolutie a lui Bogdan si a propriului brand, dar si care sunt planurile pentru 2022.
Portal Management: Bogdan, in primul rand iti vom spune ca Portal Management se pozitioneaza ca o sursa de inspiratie pentru performanta in afaceri. Asadar, te rugam sa ne spui ce anume te motiveaza si ce te determina sa continui sa te dezvolti in fiecare zi.
In primul rand, multumesc pentru dedicarea voastra referitor la interviul meu. Pentru mine, succesul reprezinta o stare de bine si sustin cu tarie faptul ca acesta se construieste gradual, cu fiecare pas, noua caramida asezata pe treptele evolutiei. Dezvoltarea este esentiala, fiind elementul de baza al ascensiunii catre succes. Iar succesul nu se construieste cu lucruri facute din cand in cand, ci cu elemente extraordinare, realizate consecvent.
Portal Management: Spune-ne cine era Bogdan Colea cand a cunoscut prima data tainele comertului.
Bogdan Colea este si va ramane intotdeauna tanarul idealist, plin de dorinta de a slefui orice produs, astfel incat clientul final sa fie intotdeauna multumit. Pentru mine, fericirea clientului si feedback-ul pozitiv sunt si au fost puncte de start pentru noi elemente extraordinare. Am muncit foarte mult mereu. Mi-am dat silinta, nu am contorizat orele de lucru, am stat peste program, peste toate programele, nu am asteptat sa mi se ceara, sa mi se spuna, nu am asteptat nimic si am dat tot. Pentru ca am vrut. Disciplina si succesul se invata. Rabdarea, anduranta, rezistenta la stres, ambitia sunt ca muschii. Muschii constiintei. Ii antrenezi zi de zi de zi. Si nici nu o sa stii cand o sa devii mai bun, cand o sa incepi sa nu te mai incrunti la omul pe care il vezi in oglinda.
Portal Management: Exista multi tineri cu initiativa si resurse, care vor sa scape din confortul corporatiilor si sa construiasca un business prolific. Cand a fost momentul in care ai pus stop statutului de angajat si ai pornit pe drumul tau, independent?
Dorinta de independenta se regaseste in interiorul fiecaruia dintre noi, important este ca aceasta sa fie sustinuta de un knowledge consistent si actiuni pe masura. Oricine are un bagaj de informatii si dorinta de munca constienta, poate reusi pe cont propriu. Pentru mine, dorinta de a porni pe drumul meu, independent, a fost asumata si am stiut intotdeauna ca eforturile vor fi mari, insa mi-au placut dintotdeauna provocarile si mai ales sa imi depasesc conditia. Am fost angajat ani de zile. Am progresat, aveam un job foarte bun, colegi cu care ma intelegeam si de la care invatam – bine… si ei de la mine J – eram bine. De ce ar schimba cineva asa ceva? Ce mi-a trebuit sa devin antreprenor? Sa-mi ploua… chiar si-n gura, dar sa ploua, nu sa fie soare? Va raspund cu un cliseu – cum sa vezi curcubeu fara ploaie? Serios vorbind, insa, am facut schimbarea de la un job stabil, satisfacator, de la un sistem previzibil, am devenit din angajat angajator pentru ca doar schimbarea ne duce mai departe!